Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu kisattiin vapautuneissa tunnelmissa Gastro Helsinki 2022 -tapahtumassa. Yhdessäolon ilo pitkän pandemia ajanjakson näkyi kilpailijoissa. Eri-ikäiset ja taustaiset neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasivat pöydän.
Voiton vei Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
Jasper Juutinen, 16 vuotta oli kisan nuorin. Hän opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksessa ensimmäistä vuotta.
Niki Sipilä, 18 vuotta opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa ja hänellä on meneillään toisen vuoden opinnot.
Toinen sija
Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Kolmossija
Miika Airas ja Matias Kunnari, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK
Nelossija
Valtteri Repo ja Raine Leppinen Stadin ammatti ja aikuisopisto, Helsinki
– Finaalissa kilpailijat puhkesivat kukkaan. Keskittyminen oli tapissa ja nyt tehtiin tosissaan kilpailuannoksia kuin ammattilaiset, hehkuttaa päätuomari Sasu Laukkonen tuomariston päätöstä.
Mestarikoulu 2022 kumppaneiden myöntämät erikoispalkinnot:
Paras jälkiruoka (Valrhona)
Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Paras yhteistyö (Arla)
Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis”Aliaksiuk, Omnia, Espoo
Paras ulkonäkö (E.Ahlström)
Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo
Comments