säännöt

1. Kilpailun järjestäjä
 

Kilpailun järjestää Food Camp Finland Oy yhdessä kilpailun kumppaneiden kanssa.

 

2. Kilpailuun osallistuminen 
 

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa ravintola-alaa opiskelevat kokkioppilaat. Kilpailu käydään parikilpailuna. 

 

3. Tuomarointi
 

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen. 


4. Kilpailuaika
 

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Hakuaika on 1.10.2021-15.1.2022. Haku päättyy 15.1.2022 klo 24. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee kahdeksan paria semifinaaliin ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä viimeistään 1.2.2022. 

5. Kilpailupaikka
 

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa 16.-17.3.2022.

 

6. Karsinta, semifinaali ja finaali 


Karsinta ja ennakkotehtävä
 

Mestarikoulu 2022 -kilpailun ennakkotehtävässä hakijan tulee lähettää suunnittelemansa resepti ja annoskuva viimeistään 15.1.2022 kello 24 mennessä Mestarikoulu 2022 -nettisivuston (mestarikoulu.fi) ohjeiden mukaan. 
 

Ennakkotehtävänä on suunnitella modernisoitu versio Isoäidin klassikkoannoksesta. Reseptissä ja kuvassa pitää ilmetä, pääraaka-aine, lisäke ja kastike.

 

Ennakkotehtävässä lautanen on vapaavalintainen.
 

Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä viimeistään 1.2.2022 mennessä, jonka jälkeen semifinalistit julkistetaan.
 

Semifinaali
 

Semifinaaliin päässeet kahdeksan paria valmistavat ennakkotehtävän mukaisen annoksen kymmenelle hengelle kahdessa tunnissa. Jokainen semifinalisti tuo omaan annokseensa tarvittavat raaka-aineet ja lautaset mukanaan.

Finaali

Neljä parasta paria valitaan finaaliin. Finaalissa pitää valmistaa tarjolla olevista kumppanien raaka-aineista alku, -pää ja jälkiruoka kymmenelle hengelle. Finaalitehtävä on suoritettava neljässä tunnissa. 
 

Mestarikoulu 2022 -kilpailun voittajapari julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa 17.3.2022.

 

7. Palkitseminen
 

Voittajapari pääsee palkintomatkalle Keski-Eurooppaan, jonne heille järjestetään kumppaniemme kanssa yhteistyössä huikea kulinaarinen kokonaisuus. 

 

Tapahtumakumppani E.Ahlstrom lahjoittaa 500 euron stipendin sille kilpailuparille, jonka annokset ovat toteutettu visuaalisesti parhaiten.

Semifinalistit saavat koulun seinälle laitettavan diplomin pääsystään semifinaaliin. Jokainen semifinaalin päässyt pari saa kumppanilahjan. Finalistiparit saavat oman diplomin. Kolme parasta koulua saa huippukokkiluennon/valmennuksen veloituksetta. 

 

8. Verot
 

Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.
 

9. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu
 

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä. 

 

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus
 

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

11. Force majeur
 

Food Camp Finland Oy:llä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

FAQ

Saako kilpailuun osallistua yksin?
Ei valitettavasti. Kilpailuun voi osallistua vain parin kanssa. Samasta koulusta voi osallistua useita pareja.
 

Voinko osallistua kilpailuun, jos olen jo valmistunut kokiksi, mutta opiskelen nyt restonomiksi?

 

Kyllä, ilman muuta.

 

Voinko osallistua kilpailuun, jos olen opiskelija kilpailun alkaessa, mutta valmistun ennen semifinaalia?

 

Kyllä voit.

 

Saako semifinaaliin tuoda kilpailijan esivalmistamia tuotteita?

 

Semifinaaliin saa tuoda valmiiksi keitettyjä liemiä, mutta kastikkeet täytyy valmistaa paikan päällä. Vihannekset, kasvikset ja hedelmät saa tuoda kuorittuina, mutta ei pilkottuna. Säilöttyjä ja kuivattuja tuotteita saa tuoda, jos niitä käytetään mausteena. Mutta jos esim. hilloa on tarkoitus käyttää annoksessa sellaisenaan lisukkeena, hillo pitää tehdä paikan päällä.

 

Lihaa ei saa maustaa etukäteen eikä myöskään valmistaa millään tavalla etukäteen. Tämä tietenkin koskee myös kaloja, äyriäisiä, yms. raaka-aineita.