top of page

säännöt 

1. Kilpailun järjestäjä
Kilpailun järjestää Food Camp Finland Oy yhdessä kilpailun kumppaneiden kanssa. 

2. Kilpailuun osallistuminen  

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa ravintola-alaa opiskelevat kokkioppilaat tai jo kokiksi valmistuneet restonomiopiskelijat. Kilpailu käydään parikilpailuna. Oppilaitokset voivat myös yhdistää voimiaan; kokkiparit voivat olla eri oppilaitoksista. 

 

3. Tuomarointi 

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari Sasu Laukkonen. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen.  

 

4. Kilpailuaika 

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Hakuaika on 1.10.2023-15.1.2024. Haku päättyy 15.1.2024 klo 24. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee kahdeksan paria semifinaaliin ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä viimeistään 1.2.2024.  

 

5. Kilpailupaikka ja kilpailussa käytettävä kieli 

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa 13.-14.3.2024. Kilpailun pääkieli on suomi, toisena kielenä on tarvittaessa englanti. 

 

6. Ennakkotehtävä, karsinta, semifinaali ja finaali  

Ennakkotehtävä 

Mestarikoulu 2024 -kilpailun ennakkotehtävässä hakijan tulee lähettää suunnittelemansa resepti ja annoskuva viimeistään 15.1.2024 kello 24 mennessä Mestarikoulu 2024 sivuston (mestarikoulu.fi) ohjeiden mukaan.  

Ennakkotehtävänä on suunnitella sellainen annos, joka kuvastaa tämän päivän suomalaisuutta teidän silmin. (Miksi ja miten se kuvastaa teidän mielestänne tämän päivän suomalaisuutta?) Reseptissä ja kuvassa pitää ilmetä pääraaka-aine (60%), lisuke ja kastike. 

Resepti on kirjoitettava 12 hengelle. Lautanen on vapaavalintainen.  

Karsinta 

Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä viimeistään 1.2.2024 mennessä, jonka jälkeen semifinalistit julkistetaan. 

 

Semifinaali 

Semifinaaliin päässeet kahdeksan paria valmistavat ennakkotehtävän mukaisen annoksen 12 hengelle kahdessa tunnissa. Jokainen semifinalisti tuo omaan annokseensa tarvittavat raaka-aineet ja lautaset mukanaan.​ 

 

Finaali 

​Neljä parasta paria valitaan finaaliin. Finaalissa pitää valmistaa tarjolla olevista kumppanien raaka-aineista 2-3 ruokalajia 12 hengelle. Finaalitehtävä on suoritettava neljässä tunnissa.  

Finaalitehtävä julkistetaan 13.3. semifinaalin päivän päätteeksi.  

  

Mestarikoulu 2024 -kilpailun voittajapari julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa 14.3.2024. 

 

7. Palkitseminen 

Voittajapari palkitaan 2000 euron rahapalkinnolla (1000€/kilpailija). 

Semifinalistit saavat koulun seinälle laitettavan diplomin pääsystään semifinaaliin. Finalistit saavat kumppanilahjan. Finalistiparit saavat oman diplomin. Kolme parasta koulua saa huippukokkiluennon/valmennuksen veloituksetta. Lisäksi Mestarikoulun kumppanit antavat erikoispalkintoja erilaisissa kategorioissa. 

 

8. Verot 

Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta. Kilpailun järjestäjä ei vastaa kilpailijalle mahdollisesti aiheutuvista matka- tai majoituskuluista. 

9. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu 

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä.  

Kilpailun järjestäjä vastaa kilpailuun liittyvistä tapahtumavakuutuksista sekä kilpailussa tarvittavien koneiden ja laitteiden vakuuttamisesta.  

Kilpailuun osallistuvan kilpailijan tarpeellisesta vakuuttamisesta vastaa se oppilaitos̈, joka on ilmoittanut kilpailijaparin kilpailuun.  

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus 

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvaansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta. 

 

11. Oikeudet muutoksiin 

Kilpailun järjestäjä varaa oikeudet muutoksiin.  

Food Camp Finland Oy:llä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur). 

​ 

FAQ 
 
Saako kilpailuun osallistua yksin? 
Ei valitettavasti. Kilpailuun voi osallistua vain parin kanssa. Samasta oppilaitoksesta voi osallistua useita pareja. Oppilaitokset voivat myös voimiaan; kokkipari voi olla eri oppilaitoksesta. 

 

Voinko osallistua kilpailuun, jos olen jo valmistunut kokiksi, mutta opiskelen nyt restonomiksi? 

Kyllä, ilman muuta. 

 

Voinko osallistua kilpailuun, jos olen opiskelija kilpailun alkaessa, mutta valmistun ennen semifinaalia? 

Kyllä voit. 

 

Saako semifinaaliin tuoda kilpailijan esivalmistamia tuotteita? 

Semifinaaliin saa tuoda valmiiksi keitettyjä liemiä, mutta kastikkeet täytyy valmistaa paikan päällä. Vihannekset, kasvikset ja hedelmät saa tuoda kuorittuina, mutta ei pilkottuna. Säilöttyjä ja kuivattuja tuotteita saa tuoda, jos niitä käytetään mausteena. Mutta jos esim. hilloa on tarkoitus käyttää annoksessa sellaisenaan lisukkeena, hillo pitää tehdä paikan päällä. 

Lihaa ei saa maustaa etukäteen eikä myöskään valmistaa millään tavalla etukäteen. Tämä tietenkin koskee myös kaloja, äyriäisiä, yms. raaka-aineita. 

 

Mitä keittiövälineitä ja raaka-aineita on kilpailussa käytössä? 

Kilpailun järjestäjä toimittaa kilpailu-infon lisäksi käytössä olevat keittiöväline- ja raaka-ainelistaukset semifinaaliin valituille hyvissä ajoin ennen kilpailua. 

bottom of page