top of page

Tältä sivustolta löydät säännöt niin keittiö kuin sali-sarjaan. 

Rules in English for Chefs you can find here

säännöt KEITTIÖ – KOKIT

1. Kilpailun järjestäjä
 

Kilpailun järjestää Food Camp Finland Oy yhdessä kilpailun kumppaneiden kanssa.

 

2. Kilpailuun osallistuminen 
 

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa ravintola-alaa opiskelevat kokkioppilaat tai jo kokiksi valmistuneet restonomiopiskelijat. Koulut voivat yhdistää myös voimiaan; kokkipari voi olla eri oppilaitoksista.

 

3. Tuomarointi
 

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen. 


4. Kilpailuaika
 

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Hakuaika on 1.10.2021-24.4.2022. Haku päättyy 24.4.2022 klo 24. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee kahdeksan paria semifinaaliin ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä viimeistään toukokuun 2022 alussa. 

5. Kilpailupaikka
 

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa 18.-19.5.2022.

 

6. Karsinta ja finaali 


Karsinta ja ennakkotehtävä
 

Mestarikoulu 2022 -kilpailun ennakkotehtävässä hakijan tulee lähettää suunnittelemansa resepti ja annoskuva viimeistään 24.4.2022 kello 24 mennessä.

Ennakkotehtävänä on suunnitella sellainen annos, joka on vaikuttanut ja inspiroinut omaan ammatinvalintaan kokiksi. Millainen tarina annokseen liittyy? Reseptissä ja kuvassa pitää ilmetä pääraaka-aine, lisäke ja kastike.

 

Resepti on kirjoitettava 12 hengelle. Lautanen on vapaavalintainen.

Karsinta

Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti reseptien ja valokuvien perusteella. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä viimeistään toukokuun 2022 alkuun mennessä, jonka jälkeen semifinalistit julkistetaan.

Ensimmäinen finaalipäivä 

Ensimmäisen finaalipäivän neljä paria valmistavat ennakkotehtävän mukaisen annoksen kymmenelle hengelle kahdessa tunnissa. Jokainen finalisti tuo omaan annokseensa tarvittavat raaka-aineet ja lautaset mukanaan.​

Toinen finaalipäivä

Toisen päivän finaalissa pitää valmistaa tarjolla olevista kumppanien raaka-aineista pää- ja jälkiruoka 10 hengelle. Finaalitehtävä on suoritettava neljässä tunnissa. 

Mestarikoulu 2022 -kilpailun voittajapari julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa 19.5.2022.

 

7. Palkitseminen
 

Kokki-sarjan voittajapari palkitaan 2000 euron rahapalkinnolla (1000€/kilpailija).

Finalistit saavat koulun seinälle laitettavan diplomin pääsystään finaaliin. Jokainen finaalin päässyt pari saa kumppanilahjan. Finalistiparit saavat oman diplomin. Kolme parasta koulua saa huippukokkiluennon/valmennuksen veloituksetta. 

 

8. Verot
 

Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

Kilpailun järjestäjä ei vastaa kilpailijalle mahdollisesti aiheutuvista matka- tai majoituskuluista.

9. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu
 

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä. 

 

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus
 

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

11. Force majeur
 

Food Camp Finland Oy:llä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

FAQ

Saako kilpailuun osallistua yksin?
Ei valitettavasti. Kilpailuun voi osallistua vain parin kanssa. Samasta koulusta voi osallistua useita pareja.

 

Voinko osallistua kilpailuun, jos olen jo valmistunut kokiksi, mutta opiskelen nyt restonomiksi?

Kyllä, ilman muuta.

 

Voinko osallistua kilpailuun, jos olen opiskelija kilpailun alkaessa, mutta valmistun ennen semifinaalia?

Kyllä voit.

 

Saako semifinaaliin tuoda kilpailijan esivalmistamia tuotteita?

Semifinaaliin saa tuoda valmiiksi keitettyjä liemiä, mutta kastikkeet täytyy valmistaa paikan päällä. Vihannekset, kasvikset ja hedelmät saa tuoda kuorittuina, mutta ei pilkottuna. Säilöttyjä ja kuivattuja tuotteita saa tuoda, jos niitä käytetään mausteena. Mutta jos esim. hilloa on tarkoitus käyttää annoksessa sellaisenaan lisukkeena, hillo pitää tehdä paikan päällä.

Lihaa ei saa maustaa etukäteen eikä myöskään valmistaa millään tavalla etukäteen. Tämä tietenkin koskee myös kaloja, äyriäisiä, yms. raaka-aineita.

säännöt FRONT OF HOUSE – TARJOILIJA

1. Kilpailun järjestäjä

Kilpailun järjestää Food Camp Finland Oy yhdessä kilpailun kumppaneiden kanssa.

2. Kilpailuun osallistuminen 

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomessa ravintola-alaa opiskelevat tarjoilijaoppilaat tai jo tarjoilijoiksi valmistuneet restonomiopiskelijat.

Kilpailu käydään yksilökilpailuna. 

3. Tuomarointi

Kilpailun päätuomarina toimii ravintolatoimenjohtaja Saara Alander. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen. 

4. Kilpailuaika

Kilpailu on kolmiosainen. Alkukarsinta tapahtuu ennakkotehtävän perusteella. Hakuaika on 1.10.2021-24.4.2022. Haku päättyy 24.4.2022 klo 24. Alkukarsinnan tuomaristo valitsee kahdeksan kilpailijaa semifinaaliin ja heille ilmoitetaan henkilökohtaisesti jatkoon pääsystä viimeistään toukokuun 2022 alkuun mennessä.

 

5. Kilpailupaikka

Kilpailu pidetään Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa 18.-19.5.2022.

6. Ennakkotehtävä, karsinta, semifinaali ja finaali 

Ennakkotehtävät

Mitä korjattavaa kattauksessa on?

Katso allaoleva video ja kattauskuva.

Tilaisuus on katettu lounastarjoiluun:

  • Alkuruokana maa-artisokka keittoa, leipä ja voi

  • Pääruokana paistettua kuhaa ja tillivoikastiketta

  • Jälkiruokana omenapiirakkaa ja vaniljajäätelöä

  • Juomina kivennäisvesi ja valkoviini

Videolta näet kattauksen yleiskuvan ja kuvasta voit zoomata yksityiskohtiin. Kuva vääristää hiukan katteiden ojennuksia, käytä siis vertailuun myös videota.  Kuvauksellista syistä pöydästä on jätetty tuoli pois ja katettu vain yhdelle.

VIDEO

KATTAUSKUVA

Kattauskuva.jpg

Lähetä meille myös vapaamuotoinen esittely (videona tai kirjallisesti) itsestäsi, osaamisestasi ja ajatuksistasi ravintola-alaa ja -kulttuuria kohtaan. Mitä hyvä palvelu on ja mitä se sinulle tarkoittaa? Mistä muodostuu täydellinen ravintolakokemus ja miten sinä tarjoilijana osallistut sen luomiseen? Kerro meille, miksi haluaisimme istua illallisella juuri sinun tarjoilemassa pöydässäsi. Innosta meidät valitsemaan juuri sinut mukaan kilpailuun ja kehittymään alan huipuksi!

Lähetä ennakkotehtävät viimeistään 24.4.2022 kello 24 mennessä.

Karsinta

Karsintatuomaristo valitsee semifinaalin kilpailijat anonyymisti. Kilpailijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kilpailuun pääsemisestä viimeistään toukokuu 2022 alkuun mennessä, jonka jälkeen semifinalistit julkistetaan.

Semifinaali

Kahdeksan semifinalistia kilpailee finaalipaikasta Mestarikoulu 2022 -kilpailussa Helsingin Messukeskuksessa Gastro Helsinki -ammattilaistapahtumassa 18.5.2022.

Finaali

​Neljä parasta semifinalistia valitaan finaaliin. Mestarikoulu 2022 -kilpailun voittaja julkistetaan finaalin jälkeen palkintojenjakotilaisuudessa 19.5.2022.

7. Palkitseminen

Voittaja palkitaan 1000 euron rahapalkinnolla.

​Semifinalistit saavat koulun seinälle laitettavan diplomin pääsystään semifinaaliin. Jokainen semifinaalin päässyt saa kumppanilahjan. Finalistit saavat oman diplomin. Kolme parasta koulua saa huippu front of house -luennon/valmennuksen veloituksetta. 

8. Verot

Kilpailun voittajat vastaavat kilpailupalkinnosta mahdollisesti aiheutuvasta verosta.

Kilpailun järjestäjä ei vastaa kilpailijalle mahdollisesti aiheutuvista matka- tai majoituskuluista.

9. Järjestäjien ja yhteistyökumppaneiden vahingonkorvausvastuu

Järjestäjät eivät vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat osallistumisesta kilpailuun, palkinnon lunastamisesta tai palkinnon käyttämisestä. Järjestäjien vastuu palkinnon voittajaa kohtaan ei koskaan ylitä palkinnon arvoa. Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän ja kilpailun yhteistyökumppanin kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä. 

10. Henkilötietojen käsittely ja julkaisuoikeus

Osallistujien henkilötietoja käsitellään henkilötietolain ehtojen mukaisesti. Osallistumalla kilpailuun jokainen osallistuja myöntää järjestäjille ja kumppaniyrityksille oikeuden käyttää nimeään, kuvansa ja lausumaa sekä reseptejä ja kuvia kilpailuun liittyvässä tiedotuksessa ja viestinnässä eri medioissa ilman erillistä suostumusta tai eri korvausta.

11. Force majeur

Food Camp Finland Oy:llä on oikeus jättää kilpailu järjestämättä asioiden niin vaatiessa (force majeur).

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

bottom of page