top of page
Finalistit, tuomarit ja Riikka.jpg

tuomaristo

Keittiö (kokki-sarja)

Päätuomari:
Sasu Laukkonen, Ravintoloitsija ja keittiömestari, Ravintola Ora

Sasu Laukkonen toimii Mestarikoulu 2022 keittiö-sarjan päätuomarina.

Sasu on keittiömestari ja ravintoloitsija, joka vannoo luomuruuan ja luonnon raaka-aineiden nimeen. Sasu Laukkosen luotsaama pieni 23-paikkainen ravintola Ora avautui elokuussa 2017 entisen Chef & Sommelierin tiloissa Huvilakadulla. Vuonna 2018 Ora sai yhden Michelin-tähden. Ora on jatkumoa aiemmin ravintolan tiloissa toimineelle Chef & Sommelierille, jolla oli myös yksi Michelin-tähti.

 

Harri Veckman, Food Development Manager, Kespro

Harri Veckmanilla on reilu parinkymmenen vuoden työkokemus erilaisista ravintoloista ja keittiöistä mm. Ravintola Galateia, Hotel Kämp, Suomen pysyvä edustusto Geneve, Ravintola Nokka ja Helsingin Pörssiklubi. Ravintolauran jälkeen kokemusta on kertynyt Unilever Food Solutionsilla ja Arlalla. Tällä hetkellä Harri vetää K-Kampuksen Foodsteria. Parasta hänen työssään ovat asiakkaat ja kiinnostavinta on päästä kehittämään yhdessä asiakkaiden kanssa heidän liiketoimintaansa kokonaisvaltaisesti. Ravintolakokemus on kuitenkin aina kokonaisuus, jossa yksityiskohdat ratkaisevat.Mikko Kaukonen, Keittiöpäällikkö, Food Camp

Mikko Kaukonen on Food Camp Finlandin keittiöpäällikkö ja osakas. 

Mikko on kokenut kilpailija. Hän on Vuoden Kokki 2019 ja Suomen Bocuse d’Or edustaja 2021. Mikon mottona on, että lopputulos on paras mahdollinen, kun antaa ruoalle kaikkensa ja kunnioittaa raaka-aineita, unohtamatta että ruoan valmistamisessa pitää olla myös hyvä fiilis.

Helena Puolakka, Chef Patron, ravintola Savoy / Financier Group

Helena Puolakka on yksi Suomen arvostetuimmista keittiömestareista. Ennen Suomeen palaamistaan keväällä 2019 Puolakka työskenteli yli 20 vuotta ulkomailla ja niistä seitsemän vuotta kolmen Michelin-tähden ravintoloissa: keittiömestarina La Tante Clairessa Lontoossa ja Pierre Gagnairen kanssa Hotel Balzacissa Pariisissa.

Jari Vesivalo, Keittiömestari

Jari Vesivalo on tunnettu Michelin-tähti keittiömestari. Kokeista ja keittiömestareista koostuva satapäinen raati valitsi Vesivalon Kokkien Kokiksi vuonna 2016 ja PRO-palkinnon Vesivalo on voittanut vuonna 2015. Vesivalo on ennakkoluuloton ja hän yhdisteleekin ruoka-aineita sen mukaan mitä ruoka kaipaa. Hän suosii raaka-aineissa kunnioittavasti kohdeltua, laadukkuutta sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua ruokaa. Jari Vesivalo iloitsee siitä, että pitkän ja monipuolisen uran jälkeen oppii vieläkin uutta ja saa ahaa-elämyksiä esimerkiksi uusista raaka-aineista ja annoksista. Parasta hänen työssään on nähdä lahjakkaita nuoria ja opastaa heitä jokapäiväisessä työssä sekä kehitellä samanhenkisten työkavereiden kanssa muun muassa uusia annoksia, tarjoilutapoja ja valmistusmenetelmiä.

Linnea Vihonen, Keittiömestari, Linnea & Lobsters

Linnea Vihonen on keittiömestari ja ruokasuunnittelija, joka tunnetaan useista tv-ohjelmista, mutta ennen kaikkea rohkeudestaan rikkoja rajoja. Keittiövuosien jälkeen, nykyinen toimenkuva yrittäjänä kattaa kaikkea food design:sta sisällöntuottamiseen ja tapahtumien menusuunnittelusta yksityisillallisiin. Rakkaudesta lajiin. Aina.

Sasu Laukkonen kuva.jpg
bottom of page