tuomaristo

Keittiö (kokki-sarja)

Päätuomari:
Sasu Laukkonen, Ravintoloitsija ja keittiömestari, Ravintola Ora

Sasu Laukkonen toimii Mestarikoulu 2022 keittiö-sarjan päätuomarina.

Sasu on keittiömestari ja ravintoloitsija, joka vannoo luomuruuan ja luonnon raaka-aineiden nimeen. Sasu Laukkosen luotsaama pieni 23-paikkainen ravintola Ora avautui elokuussa 2017 entisen Chef & Sommelierin tiloissa Huvilakadulla. Vuonna 2018 Ora sai yhden Michelin-tähden. Ora on jatkumoa aiemmin ravintolan tiloissa toimineelle Chef & Sommelierille, jolla oli myös yksi Michelin-tähti.

 

Harri Veckman, Food Development Manager, Kespro

Harri Veckmanilla on reilu parinkymmenen vuoden työkokemus erilaisista ravintoloista ja keittiöistä mm. Ravintola Galateia, Hotel Kämp, Suomen pysyvä edustusto Geneve, Ravintola Nokka ja Helsingin Pörssiklubi. Ravintolauran jälkeen kokemusta on kertynyt Unilever Food Solutionsilla ja Arlalla. Tällä hetkellä Harri vetää K-Kampuksen Foodsteria. Parasta hänen työssään ovat asiakkaat ja kiinnostavinta on päästä kehittämään yhdessä asiakkaiden kanssa heidän liiketoimintaansa kokonaisvaltaisesti. Ravintolakokemus on kuitenkin aina kokonaisuus, jossa yksityiskohdat ratkaisevat.Mikko Kaukonen, Keittiöpäällikkö, Food Camp

Mikko Kaukonen on Food Camp Finlandin keittiöpäällikkö ja osakas. 

Mikko on kokenut kilpailija. Hän on Vuoden Kokki 2019 ja Suomen Bocuse d’Or edustaja 2021. Mikon mottona on, että lopputulos on paras mahdollinen, kun antaa ruoalle kaikkensa ja kunnioittaa raaka-aineita, unohtamatta että ruoan valmistamisessa pitää olla myös hyvä fiilis.

Jari Vesivalo, Keittiömestari

Jari Vesivalo on tunnettu Michelin-tähti keittiömestari. Kokeista ja keittiömestareista koostuva satapäinen raati valitsi Vesivalon Kokkien Kokiksi vuonna 2016 ja PRO-palkinnon Vesivalo on voittanut vuonna 2015. Vesivalo on ennakkoluuloton ja hän yhdisteleekin ruoka-aineita sen mukaan mitä ruoka kaipaa. Hän suosii raaka-aineissa kunnioittavasti kohdeltua, laadukkuutta sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua ruokaa. Jari Vesivalo iloitsee siitä, että pitkän ja monipuolisen uran jälkeen oppii vieläkin uutta ja saa ahaa-elämyksiä esimerkiksi uusista raaka-aineista ja annoksista. Parasta hänen työssään on nähdä lahjakkaita nuoria ja opastaa heitä jokapäiväisessä työssä sekä kehitellä samanhenkisten työkavereiden kanssa muun muassa uusia annoksia, tarjoilutapoja ja valmistusmenetelmiä.

Sasu Laukkonen kuva.jpg

FRONT OF HOUSE (TARJOILIJA-sarja)

Päätuomari:
Saara Alander, Ravintolatoimenjohtaja, Ravintola Muru

Saara Alander toimii Mestarikoulu 2022 -kilpailun Front of house – tarjoilija-sarjan päätuomarina.

Saara työskentelee tällä hetkellä ravintolatoimenjohtajana Ravintola Murussa ja Pastiksessa.

Saara valittiin Vuoden Tarjoilijaksi Saara vuonna 2015 ja Pohjoismaiden parhaaksi tarjoilijaksi 2016. Sommelier -kilpailuissa Saara on edustanut Suomea kansainvälisissä Nuori Sommelier -kilpailussa.

Viini ja lämminhenkinen asiakaspalvelu ovat lähellä Saaran sydäntä.

Jerry Tiittala, Kaupallinen johtaja, Kespro

​Jerry Tiittala on ollut työskennellyt Kesprossa vuodesta 2017. Hänellä on jo lähes 20 vuoden kokemus foodservice-alasta niin asiakkaan, tavarantoimittajan kuin tukkurikin rooleissa. Ruoka ja niihin liittyvät ratkaisut olleet aina osana Tiittalan työnkuvaa ja hän on ollut Foodservice-alan myynnin johtotehtävissä viimeiset 10 vuotta.

Maija Niemelä, Liiketoimintajohtaja, Food Camp

Maija Niemelä on Food Campin Food Service-puolen liiketoimintajohtaja ja osakas. Maija on ollut alusta lähtien mukana rakentamassa Food Campia. Maija arvostaa itsensä kehittämistä ja jatkuvaa oppimista. Maijan mottona on ollut, että hän yrittää opettaa kaiken minkä hän osaa muille. Henkilökunta onkin palkinnut Maijan Vuoden Kannustaja -tittelillä.

Teija Sääskmäki, Myyntijohtaja, yrittäjä, E. Ahlström

Teija Sääksmäki on E.Ahlströmin myyntijohtaja ja yrittäjä. Teijalle tunnelma ja estetiikka, sekä sujuva arki ovat sydämen asia. Hyvä ruoka ja iso joukko ihmisiä saman pöydän ympärillä on parasta. Teija innostuu uusista ilmiöistä ja nuuhkii trendejä maailmalta suurella intohimolla. Teija on ravintoloiden tunnelmataikuri, jonka johtamisen keskiössä ovat ihmiset ja vastuullisuus. 

 

_T1A0831_edited.jpg