foodart_c_Julius_Konttinen_HKA_0489_edit

tuomaristo

Päätuomari:
Pekka Terävä, Ravintoloitsija ja keittiömestari, Olo Group

Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Päätuomari osallistuu pisteytykseen ja tasatilanteessa tekee päätöksen, mikäli tuomaristo ei pääse asiasta sopimukseen. 

Vuoden Kokki 1995 Pekka Terävä on suomalainen keittiömestari ja ravintoloitsija. Hän on yksi ravintola Olon, Olo Gardenin, Emon ja Göstan sekä Food Campin ja Bottlescoutsin omistajista. Lisäksi Pekalla on vahva kilpailutausta mm. kokkimaajoukkueen riveissä sekä vuosien kokemus tuomaroinnista Bocuse d’Or -kilpailussa. Hyvät viinit ja varsinkin viinin ja ruoan liitto ovat Pekalle sydämen asia. "Hyvä ruoka, laadukkaat viini ja lämmin seura tekevät ruokalukokemuksesta täydellisen. Ruokailu on enemmän kuin pelkkä ruoka."Eero Vottonen, Ravintoloitsija ja keittiömestari, Ravintola Palace

Palacen keittiöpäällikkö Eero Vottonen on 34-vuotias huippukokki Tampereelta. Vuonna 2019 hän palautti Palacelle Michelin-tähden kolmen vuosikymmenen tauon jälkeen.  Eero on työskennellyt aiemmin ravintola La Cocinassa, Lasipalatsissa sekä Michelin-palkituissa ravintoloissa Chez Dominique, Luomo, G.W. Sundmans ja Olo.  Hän on myös yksi Suomen palkituimmista keittiömestareista: Vuoden kokki (2012), Global Chef Challenge -voittaja (2016), Nordic Chef Challenge -voittaja (2017),  Bocuse d’Or -kilpailussa 6. sija (2017) ja Kokkien Kokki (2017).

 

 

Jerry Tiittala, Liiketoimintajohtaja, Kespro

Jerry Tiittala on ollut Kespron myynti-/aluejohtajana vuodesta 2017. Hänellä on jo lähes 20 vuoden kokemus foodservice-alasta niin asiakkaan, tavarantoimittajan kuin tukkurikin rooleissa. Ruoka ja niihin liittyvät ratkaisut olleet aina osana Tiittalan työnkuvaa ja hän on ollut Foodservice-alan myynnin johtotehtävissä viimeiset 10 vuotta.
 

Sasu Laukkonen, Ravintoloitsija ja keittiömestari, Ravintola Ora


Sasu Laukkonen on keittiömestari ja ravintoloitsija, joka vannoo luomuruuan ja luonnon raaka-aineiden nimeen. Sasu Laukkosen luotsaama pieni 23-paikkainen ravintola Ora avautui elokuussa 2017 entisen Chef & Sommelierin tiloissa Huvilakadulla. Vuonna 2018 Ora sai yhden Michelin-tähden. Ora on jatkumoa aiemmin ravintolan tiloissa toimineelle Chef & Sommelierille, jolla oli myös yksi Michelin-tähti.


 

Harri Veckman, Development Chef, Arla

Harri Veckmanilla on reilu parinkymmenen vuoden työkokemus erilaisista ravintolakeittiöistä. Veckman on työskennellyt hotelleissa, kahviloissa, cateringin parissa sekä lounas- ja à la carte -ravintoloissa. Hänen aikaisempiin työpaikkoihinsa kuuluvat mm. Hotel Inter-continental, Hotel Kämp, Ravintola Galateia, Ravintola Nokka, Café Kiasma, Suomen pysyvä edustusto Geneve ja Helsingin Pörssiklubi. Veckman aloitti Hotel Intercontinental Helsingissä aamupalakokkina ja lopetti Helsingin pörssiklubilla keittiöpäällikkönä ennen siirtymistä resepti- ja tuotekehitystöihin Unilever Food Solutionsille ja sieltä vajaa vuosi sitten Arlalle.

Veckmanin työ Arlalla pitää sisällään mm.  tuotekehitystä ja -testausta, reseptien ja konseptien kehittämistä, messu- ja asiakastapahtumien järjestämistä, asiakkaiden liiketoiminnan kehittämistä, globaalin yhteistyön kehittämistä sekä trendien seurantaa.

Jari Vesivalo, luova johtaja, ravintoloitsija, keittiömestari, Ravintola Olo 

Jari Vesivalo on ravintola Olon ravintoloitsija ja luova johtaja. Olo sai Michelin tähden vuonna 2011 ja on pitänyt sen aina tähän päivään asti. Kokeista ja keittiömestareista koostuva satapäinen raati valitsi Vesivalon Kokkien Kokiksi vuonna 2016 ja PRO-palkinnon Vesivalo on voittanut vuonna 2015. Vesivalo on ennakkoluuloton ja hän yhdisteleekin ruoka-aineita sen mukaan mitä ruoka kaipaa. Hän suosii raaka-aineissa kunnioittavasti kohdeltua, laadukkuutta sekä kestävän kehityksen periaatteiden mukaan tuotettua ruokaa. Jari Vesivalo iloitsee siitä, että pitkän ja monipuolisen uran jälkeen oppii vieläkin uutta ja saa ahaa-elämyksiä esimerkiksi uusista raaka-aineista ja annoksista. Parasta hänen työssään on nähdä lahjakkaita nuoria ja opastaa heitä jokapäiväisessä työssä sekä kehitellä samanhenkisten työkavereiden kanssa muun muassa uusia annoksia, tarjoilutapoja ja valmistusmenetelmiä.