KtaoL_logo_web.png.png

Köksän Mestarit -kilpailu

Oulun kansainvälinen koulu/Oulu International School siivitti voittoon

Ensimmäistä kertaa kisattuun Köksän Mestarit -kilpailuun tuli hakemuksia ympäri Suomen.

Kilpailun voitti Oulun kansainvälinen koulu/Oulu International School gaala-teemalla.

Voittajajoukkue (max 16 oppilasta ja 2 opettajaa) pääsee vierailemaan Helsinkiin 15.-16.3.2022. Voittajat illallistavat usean ruokalajin illallisen huippuravintolassa ja yöpyvät hotellissa Helsingissä. Illallisen ohessa heillä on mahdollisuus kurkistaa mitä tiskin takana tapahtuu. Päivien aikana he pääsevät tutustumaan ammattiopistojen ja ammattikorkeakoulujen kampuksiin ja kuuntelemaan ravintola-alan ammattilaisia.

Mestarikoulu vastaa voittajajoukkueen majoitus- ja ruokailukuluista. Lue lisää vierailusta

Päätuomariston puheenjohtajan Food Campin toimitusjohtaja Riikka Kannaksen mukaan tuomaristo oli yllättynyt juhlavideoiden sisältöjen tasosta ja totesi, että kilpailu oli erittäin tiukka.

Päätuomaristo teki päätöksen jakaa myös kunniamainintoja trendikkyydestä sekä kestävästä kehityksestä ja vastuullisuudesta.

Trendikkyyden kunniamaininnan sai Ritaharjun koulu modernista ja trendikkäästä Babyshower-teemasta.

Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden kunniamaininta meni Kummun yläkoululle hienosta tavasta käyttää syksyyn kuuluvia raaka-aineita sadonkorjuujuhlassa.

Köksän Mestarit -kilpailu oli tarkoitettu kaikille Suomen yläkoulujen kotitaloutta opiskeleville.

Köksän Mestarit -kilpailu toteutettiin yhteistyössä Kotitalousopettajien Liiton ja Liiketalousopisto Perhon kanssa.

Karsintatuomaristoon kuuluivat: projektijohtaja Ada Tammi, Food Camp ja vuoden 2020 Mestarikoulu-kilpailun voittajapari Juho Lindström & Piero Silvani.

Päätuomaristoon kuuluivat: toimitusjohtaja Riikka Kannas, Food Camp, kampusvastaava Risto Karmavuo, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, johtaja Juha Ojajärvi, Liiketalousopisto Perhon ja Inka Valima Kotitalousopettajien Liiton edustaja.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätietoja: