Mestarikoulu-kilpailun finaali kisattiin Gastro Helsinki 2020 -ammattilaistapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 12.3. Voittajaksi selviytyi Haaga Helia Helsingistä edustajinaan kilpailijakaksikko Juho Lindström ja Piero Silvani.
Tuomaristo luonnehti voittaja-menuta ammattimaisesti toteutetuksi, erittäin tasalaatuiseksi. ”Järkyttävän hienoa työtä kaiken korona-viruksen paineen alla” kehuu tuomariston puheenjohtaja Pekka Terävä.
Finalistit ideoivat ja valmistivat valituista raaka-aineista kolmen ruokalajin menun kymmenelle henkilölle. Finaaliannokset valmistettiin alusta loppuun messuvieraiden edessä.
Voittajilla edessä kulinaarinen makumatka Keski-Eurooppaan ”sitten joskus”
Voittajapari palkittiin palkintomatkalla Keski-Eurooppaan, jonne heille järjestetään huikea kulinaarinen kokonaisuus.
"Tämä oli saumatonta tiimityötä", sanoo Haaga Helian edustaja Juho Lindström ja jatkaa ”katsoimme omat vahvuutemme ja toimimme sen mukaan”.
Visuaalisesti parhaat annokset oli voittajaparilla
Visuaalisesti parhaimmat annokset toteutti voittajapari Juho Lindström ja Piero Silvani Haaga Heliasta. Heidät palkittiin 500 euron arvoisella stipendillä. Tuomaristo kiinnitti erityistä huomiota siihen, että visuaalisuus oli mietitty alusta loppuun – alkuruuasta jälkiruokaan.
Paras lihankäsittely-palkinto
Ålands Yrkesgymnasiumin Jonathan Sjöholm ja Anton Björklund saivat parhaan lihankäsittelijän palkinnon.
Mestarikoulu 2020 finaali
Mestarikoulu 2020: Haaga Helia, Helsinki: Juho Lindström ja Piero Silvani
Toinen sija: Ålands Yrkesgymnasium, Ahvenanmaa: Jonathan Sjöholm ja Anton Björklund.
Kolmas sija: Haaga Helia, Helsinki: Christian Lepomäki ja Aleksi Lukka.
Neljäs sija: Haaga Helia, Helsinki: Roni Laitinen ja Janne Korhonen.
Comentários